مناسب تها
img
درباره سايت
مشاهده مطالب سايت

درباره سايت

img img img
سخن روز
بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست.
‐ حضرت علی علیه‌السلام
خداوندا مرا از کسانی قرار دِه که دنیاشان را برای دینشان میفروشند نه دینشان را برای دنیاشان.
‐ دکتر علی شریعتی
آدمی ساخته‌ی افکار خویش است فردا همان خواهد شد که امروز می‌اندیشیده است.
‐ مترلینگ

پيوندها، روزانه ها و ...

امکانات سايت

مطالب سايت

img img
ساعت
0

نام افراد تابلو و نشانه ای از آنان است. هر کسی را در ابتدا با نامش میشناسند. بعد با اوصاف و جایگاه او را میشناسند. به همین جهت در احادیث وارده تاکید زیادی از اهل بیت و خاندان وحی میبینیم که دستور داده اند نام زیبا و ترجیحا پر محتوا برای فرزندان خود انتخاب کنید. 

مولا علی در حکمت ۱۸۴ نهج البلاغه میفرماید یکی از حقوق فرزند بر گردن پدر این است که : (ان یحسن اسمه) یعنی: نام زیبا برای فرزند خویش انتخاب کند.

 

ساعت
0

در پایان ایام فاطمیه برای اینکه بهتر جایگاه حضرت زهرا را بشناسیم به موضوعی قابل تامل میپردازیم و آن هم اینکه در کتاب مقدس و انجیل موجود ، با وجود همه ی تحریفات صورت گرفته باز هم میتوان حضرت زهرا را مشاهده کرد.

در روایات زیادی وارد شده که نام پیامبر اسلام و امامان معصوم و مادرشان حضرت زهرا در کتب عهدین آمده بوده است. اما متاسفانه دست خائنان این نامها را حذف و یا تحریف نموده است. 

ولی با وجود این باز هم میبینیم که یاد حضرت زهرا همچنان در کتاب انجیل فعلی باز هم موجود است. 

 

 
ساعت
0

جهت مشاهده به ادامه مطلب مراجعه فرماييد

ساعت
0

از 16 بهمن به مدت 5 شب - ساعت 20

ساعت
0
ساعت
0

تصویر حضور شهید امروز عتبات عالیات مدافع حریم اهل البیت حجت الاسلام والمسلمین سید محمد رضا طبسی در کنار آیت الله زند قزوینی - والد مکرم- و خطیب توانا حجت الاسلام خوش بیان در بیت حقیر در جلسات سه شنبه شبها حدود یک ماه پیش...

افسوس که سید محمد رضا ی عزیز امروز از بین ما رفت و کسی قدرش را نشناخت...

با اربابش محشور باد... خدا وهابیت کوردل را ریشه کن کند که چنین گلهایی را از بوستان اهل بیت درو کرد....

 

امیدوارم من هم مثل جناب طبسی با شهادت از دنیا بروم...

 

یاد باد آن روزگاران یاد باد...

ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی. 

پایگاه اطلاع رسانی:

a-zand.ir

ساعت
0

البته مقامات حضرت معصومه بیش از آن است که در این مختصر بگنجد . اما چند کلمه ای به مناسبت ایام  تقدیم میداریم

 

اولا: در مقام حضرت فاطمه ی معصومه همین بس که ایشان دارای زیارت نامه ی مخصوصه از طرف امام معصوم میباشد. تعداد کمی از امام زادگان هستند که زیارت نامه ی مخصوصه از طرف امامان داشته باشند. و حضرت کریمه ی اهل بیت جزو این معدود امام زادگان است. جالب اینجاست که متن زیارت نامه ی ایشان از طرف امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا صادر شده. نکته ای هم که قابل دقت است این است که این متن را با وجود اختصار میتوان زیارت جامعه نامید. زیرا یک دوره عقاید شیعه مختصرا ...

 

ساعت
0

شکی نیست که اجتماع میلیونی اربعین در کربلای حسینی بزرگترین اجتماع بشری در کره ی زمین است که همه ساله بر رونق آن افزونتر میگردد. 

تا آنجا که ناسا هم در سال گذشته در بررسی ماهواره های پژوهشی خود که سطح زمین را همواره رسد میکنند  متوجه یک خط مشکی در نقطه ای از زمین شد و وقتی با دقت و از راه نزدیک آن سیاهی را بررسی کردند متوجه شدند که این جماعت میلیونی سیاه پوش هستند که به صورت ممتد مسیر نجف تا کربلا  را سلسله وار پرکرده اند و همگی در حال حرکت به سمت کربلا هستند.

 

آری عشق حسین بن علی، تمام عاشقان را در اربعین از  هر سو به سمت کربلا  دعوت کرده است. و البته اگر با دید دقیقتری بنگریم علاوه بر ثواب زیارت الاربعین این زیارت آثار دیگری نیز دارد که آن آثار هم قابل تامل است.

 

مثلا این اجتماع میلیون ها شیعه بیانگر اتحاد شیعیان با یکدیگر با وجود اختلاف سلیقه ها و انتقادات از همدیگر میباشد. طبیعیست که شیعیان ، مثل دیگر مردم دنیا هر یک آزاد در انتخاب نظرات شخصی و سیاسی و حزبی و حتی اعتقادی خود بوده و هستند و هر کس بر اساس سلیقه ی خود دست به تعیین مبانی فکری خود می زند.

 

 اما آنچه مهم است این است که زیارت اربعین همه ی شیعیان را بر سر یک مطلب متحد میسازد و آن هم عبارت است از (عشق به حسین بن علی و اهداف او) . پس هدف همه ی ما یکیست اگر چه راهها متفاوت باشد. و اربعین سالروز نزدیک شدن شیعیان به هم و اتحاد و همدلی آنان و دور کردن عامل اختلاف از میان آنهاست. این در حالیست که دشمنان شیعه تمام هدفشان ایجاد اختلاف و شکاف در بین شیعیان است. اما غافل از آنند که میزان برای شیعه امام حسین است. و تا حسین بن علی میدرخشد اتحاد و همدلی در  بین شیعیان  برقرار است. 

 

خدا را از این بابت شکر میکنیم که زیارت اربعین علاوه بر صدها اثر معنوی و دینی و اعتقادی و حتی اجتماعی، یک اثر ویژه ی اجتماعی و سیاسی مهم نیز دارد و آنهم ایجاد اتحاد بین شیعیان است. و البته متاسفانه به این بعد از زیارت اربعین کمتر نگاه شده. و بر ما لازم است علاوه با روشنگری این مهم برای همه سعی در تداوم این همدلی و اتحاد بین شیعیان با وجود اختلاف سلیقه های شخصی داشته باشیم .

 

 خوب است بدانیم که اگر امروز بزرگان شیعه با سلایق سیاسی مختلف ، دعوت به با شکوه برگزار شدن اربعین دارند در واقع میدانند که رمز پیروزی در مقابل داعش و وهابیت و یهود صهیون و همه ی دشمنان خارجی و داخلی ، فقط ایجاد اتحاد بین شیعیان است که بهترین محور اتحاد امام حسین است آن هم در میعادگاه جهانیی به نام: (کربلا و اربعین).   

 

یادی از شهیدان دلباخته ی کربلا :

 

به جاست در اینجا یادی کنیم از پدران و مادران و  شهیدان عزیزی  که سالها خون دادند تا زیارت کربلا بروند ولی موفق نشدند و این آرزو به دل آنان ماند و البته امروز آن آرزو برای ما عملی شد . و جای آن شهیدان و کشتگان راه کربلا خالیست که ببینند به برکت خون آنان  چگونه اداره ی کربلا امروز به دست فرزندان این کشور امام عصر ایران عزیز افتاده است.

 

ارادتمند زائران و دلباختگان اربعین حسینی:

شیخ علی زند قزوینی. 


خلاصه ی درسهای پاسخ به شبهات کلامی و اعتقادی مطرح در رسانه ها

زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه بعداز نماز مغرب و عشا

مکان : قم، خیابان ارم، کوی مسجد سلماسی، مقابل مسجد سلماسی، مدرسه ی علمیه ی مرحوم آیت الله لنگرودی، مدرس 10

پایگاه اطلاع رسانی:

 

a-zand.ir

ساعت
0

 اهمیت زیارت الاربعین ؟؟؟؟؟؟


علم ( جفر ) یا همان علم اعداد : 

مقدمتا لازم به ذکر است که علم اعداد در جای خود دارای اهمیت فراوان است. بر اساس حساب و کتاب های عددی میتوان حتی به برخی از مغیبات و اسرار عالم وجود دست یافت . حتی گاه بر اساس حساب و کتابهای اعداد میتوان خبر از آینده داد. البته  تفصیل این معما در علم ( جفر ) مفصلا بیان شده است و اهل فن از این حقیقت با خبرند. زیرا این علم که از شاخه های علوم غریبه است متکفل بیان اسرار اعداد و روابط آن با حقایق عالم وجود است.

 

اعداد مثبت و منفی :

در میان اعداد، برخی بار منفی دارند و برخی بار مثبت دارند. مثلا عدد 13 در میان اکثر مردم دنیا عددی نحس به شمار میرود و در مقابل عدد 7 عددی مثبت  به حساب می آید.  البته اینکه آیا این تصورات در مورد این اعداد صحت دارد یا خیر و علل مثبت یا منفی بودن اعداد چیست از این مختصر خارج است. اما آنچه مسلم است وجود بار مثبت و منفی در برخی اعداد است.

 مسلما عدد 40 از دید همه ی مردم دنیا و حتی شرایع آسمانی عددی مثبت  به شمار میرود. کسانی که در تورات و انجیل و قرآن و روایات و حتی مسلکهای بشری  سیر کرده اند و تحقیق نموده اند سخن حقیر را تایید میکنند. البته بیان مصادیق این مطلب و توجه ملل مختلف به عدد اربعین یا همان 40 موکول به جای خودش میباشد.

 

زیارت اربعین حسینی :

اما در بین همه ی اعداد 40 و یا همان اربعین، یک عدد 40 وجود دارد  که جلوه و شهرت جهانی پیدا کرده و آن هم ( زیارت اربعین ) است

آری زیارت اربعین یعنی زیارت قبر سید الشهدا در چهلمین روز شهادت آن حضرت. که از مجموعه ی روایات استفاده میشود که از همه ی زیارتهای امام حسین افضل و بالاتر است. حتی زیارت اربعین حسینی از زیارت روز عاشورا نیز مهمتر است . و این مهم  از اسرار و عجایب عالم تشریع خاصه بحث مزار میباشد.

 

دلیل اهمیت عدد اربعین یا 40 :

گاهی این سوال مطرح میشود که چرا این مقدار روی عدد 40 مانور داده شده است؟! به راستی عدد 40 چه خصوصیتی دارد؟

روزی این سوال را از محضر استاد فقید مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد شاه آبادی فرزند ارشد میرزا محمد علی شاه آبادی که به حق فقیه و حکیم و عارفی هم شان پدر معظمشان بودند پرسیدم . ایشان در پاسخ حقیر فرمودند: (چون عدد 40 عدد کمال است برای همین تا این اندازه روی این عدد در ادیان و مذاهب ، خاصه در شریعت اسلام و مذهب شیعه  اهمیت داده شده است یعنی هر چیزی در عدد چهل به حد کمال خود میرسد. مثلا برای پخته شدن آدمی استمرار به چهله تاثیر فراوان دارد). 

 

زیارت اربعین یکی از نشانه های مومن:

مرحوم شیخ طوسی در کتاب (التهذیب) جلد 6 ، صفحه ی 52 ، روایتی را از امام حسن عسگری نقل کرده که در آن فرمود:

علامات المومن خمس: صلاه الاحدی  و خمسین ، و زیاره الاربعین، و التختم بالیمین، و تعفیر الجبین ، و الجهر ببسم الله الرحمان الرحیم) . 

یعنی

(مومن - یا همان شیعه - 5 علامت دارد:

 اول آنکه 51 رکعت نماز در طول شبانه روز - اعم از نمازهای واجب و مستحب که نوافل میباشند- .

دوم آنکه زیارت اربعین - مراد، زیارت خاصه ی امام حسین است- .

 سوم آنکه انگشتر به دست راست کردن - البته برخی از علما معتقدند این مورد مخصوص آن دورانها بوده که شیعه و مخالف مختلط زندگی میکردند و امروز دیگر این مطلب از آن اهمیت برخوردار نیست- .

 چهارم آنکه پیشانی به خاک مالیدن - کنایه از سجده به خاک کردن و صحیح نبودن سجده به فرش و موکت و لباس که روش عامه است - .

 پنجم آنکه در نمازها و هنگام قرایت حمد و سوره بسم الله را بلند گفتن - به خلاف غیر شیعه که بسم الله را در نماز آرام میگویند- . 

از این روایت میتوان اهمیت فوق العاده ی زیارت اربعین را فهمید. زیرا انجام آن یکی از 5 علامت مومن شمرده شده است. البته زیارت نامه ی مخصوصی هم در این باره وارد شده است که سزاوار است مومنین با آن متن ملکوتی ، مولا سید الشهدا را در اربعین زیارت کنند.

امیدوارم همه ی خوانندگان عزیز موفق به زیارت اربعین شوند چه از راه نزدیک و چه از راه دور


ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی. 

خلاصه ی درسهای پاسخ به شبهات کلامی و اعتقادی مطرح در رسانه ها

زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه بعداز نماز مغرب و عشا

مکان : قم، خیابان ارم، کوی مسجد سلماسی، مقابل مسجد سلماسی، مدرسه ی علمیه ی مرحوم آیت الله لنگرودی، مدرس 10

پایگاه اطلاع رسانی:

 

a-zand.ir

ساعت
0

یکی از مباحثی که در عالم اسلام مورد گفتگو قرار گرفته این است که منجی عالم بشریت یعنی حضرت صاحب الزمان از نسل کیست؟! 

خوشبختانه مجموعا در روایات اهل تسنن و شیعه 202 روایت وجود دارد که به صراحت بیان میدارد که حضرت مهدی از اولا حضرت زهرا دختر پیامبر است. فهرستی از این احادیث را فقیه عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی -حفظه الله- در کتاب منتخب الاثر، جلد 2 ، صفحه ی 146، فصل 7، نقل کرده اند.

اما با کمال تعجب میبینیم که مولوی در مثنوی معنوی بدون توجه به این همه احادیث، معتقد است که فرقی نمیکند که حضرت مهدی از نسل مولا علی و یا از نسل عمر باشد!!! 

 

 

به این شعر مولوی توجه کنید:

 

 

پس به هر دوری ولیی قایم است 

کازمایش تا  ابد چون  دایم است 

پس امام حی قایم  آن  ولیست 

خواه از نسل عمر خواه از علیست!

 

ما در اینجا به نقل یک روایت ، آن هم از منابع معتبر اهل تسنن کفایت میکنیم. سنن ابی داود، جلد 4، صفحه ی 107، حدیث 4284؛ و مستدرک علی الصحیحین  در کتاب الفتن و الملاحم ، به اسناد خود از ام سلمه نقل میکند که میگوید: 

( سمعت النبی صلی الله  علیه و سلم یذکر المهدی فقال: نعم هو حق و هو من بنی فاطمه ).

یعنی: ( از پیامبر شنیدم که از حضرت مهدی یاد میکرد ، سپس فرمود: بله او حق است ، و از اولاد فاطمه است ).

پس کسی که انکار کند که حضرت مهدی از بنی الزهراست در واقع منکر کلام پیامبر است. 


ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی. 

خلاصه ی درسهای پاسخ به شبهات کلامی و اعتقادی مطرح در رسانه ها

زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه بعداز نماز مغرب و عشا

مکان : قم، خیابان ارم، کوی مسجد سلماسی، مقابل مسجد سلماسی، مدرسه ی علمیه ی مرحوم آیت الله لنگرودی، مدرس 10

پایگاه اطلاع رسانی:

 

a-zand.ir

ساعت
0

در این ایام که متعلق است به حضرت فاطمه ی معصومه به جا دیده شد حدیثی را که حضرت معصومه راوی آن است و از لحاظ اهمیت شاید بتوان گفت حیاتی ترین حدیث  برای شیعیان است را باز خوانی کنیم.

 

فاطمه معصومه(س) از جمله راویان گرانقدر و عظیم الشإن آل محمد(ص) است....

 

ساعت
0

پس از تسلّط سعودیان بر حجاز، با توجه به پیوند فکری و مذهبی آنان با محمدبن عبدالوهاب، در هر شهر و منطقه ای که وارد می‌شدند، آثار و ابنیه ساخته شده بر روی قبور بزرگان صدر اسلام را خراب و ویران می‌کردند.

 

وهابیان، بار نخست در سال 1221هـ.ق بخشی از ...

ساعت
0

یکی از اساتید میفرمود: میدانید چرا روز اول ماه شوال را عید قرار داده اند؟! علتش این است که خواسته اند سر مردم را به این بهانه گرم کنند تا مبادا غم فراق و وداع ماه مبارک رمضان آنان را افسرده کند.

آری آن استاد از دنیا رفت ولی امروز صحیفه ی سجادیه ی امام زین العابدین را مطالعه می کردم که اتفاقا به دعای 45 از این کتاب رسیدم که امام سجاد این دعا را در وداع با ماه مبارک رمضان، هنگام رویت هلال میخواندند. 

  آن هم با سوز و گداز...

فقط به مناسبت پایان ماه و شب عید فطر، فرازی از این دعا را با ترجمه تقدیم میکنم:

 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْبُرْ مُصِیبَتَنَا بِشَهْرِنَا، وَ بَارِکْ لَنَا فِى یَوْمِ عِیدِنَا وَ فِطْرِنَا، وَ اجْعَلْهُ مِنْ خَیْرِ یَوْمٍ مَرَّ عَلَیْنَا أَجْلَبِهِ لِعَفْوٍ، وَ أَمْحَاهُ لِذَنْبٍ، وَ اغْفِرْ لَنَا مَا خَفِىَ مِنْ ذُنُوبِنَا وَ مَا عَلَنَ.

یعنی:

 خدایا درود بر محمد و آل او فرست، و مصیبت ما را در فراق این ماه تدارک کن و عید فطر را بر ما فرخنده ساز، و آن را بهترین روز گردان که بر ما گذرد، بیشتر از هر وقت عفو تو را سوى ما کشاند و گناه ما را ببرد، گناهان پنهان و آشکار ما را بیامرز.

اللهم آمین. . . 

ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی.

ساعت
0

امروز، روز عید فطر و اول ماه شوال است. به جاست روایتی را از امام باقر متذکر شوم که مربوط به این روز با عظمت است . در این روایت خبر از جوایز خداوند در این ساعات به بندگان به میان آمده است  :

رَوَى جَابِر عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السّلام قَالَ: قَالَ النَّبِی [صلّى اللَّه علیه و آله]:  

«إِذَا کَانَ أَوَّلُ یوْمٍ مِنْ شَوَّالٍ نَادَى مُنَادٍ: یا أَیهَا الْمُۆْمِنُونَ اغْدُوا إِلَى جَوَائِزِکُمْ» ؛

 

ثُمَّ قَالَ: یا جَابِرُ جَوَائِزُ اللَّهِ لَیسَتْ کَجَوَائِزِ هَۆُلَاءِ الْمُلُوکِ ثُمَّ قَالَ: هُوَ یوْمُ الْجَوَائِز. 

جناب جابر از امام باقر نقل کرد که رسول خدا فرمود: هنگامی که اول ماه شوال می رسد منادی صدا میزند که : ای مومنان بشتابید به سمت جوایزتان. 

بعد فرمود: بدان که جوایز خدا غیر از جوایز پادشاهان است - کنایه از عظمت پاداش الهی- . و آن روز، روز جوایز است.

من لا یحضره الفقیه، ج‏1 ، ص511 ، ح 1478.


ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی. 

ساعت
0

شکی نیست که اجنه هم مثل ما انسانها و مثل ملائکه مخلوقات خداوند متعال هستند. البته آنان یا مجرد از ماده ی کثیفه هستند و یا چیزی بین مجرد و مادی هستند. آنان موحد و مومن دارند و ....

 

ساعت
0

همه میدانیم که ما در مورد اهل بیت پیامبر موظف به سه چیز هستیم:

1. محبت: دوستشان بداریم.

2. موده : علاوه بر دوست داشتنشان از آنان اطاعت کنیم.

3. ولایت : یعنی آنان را ولی امر و رهبران دنیا و آخرت بدانیم.

 

اکنون در ایام شهادت مولا علی به چند روایت در منابع اهل تسنن پیرامون مقام اول یعنی لزوم محبت مولا علی و آثار آن می پردازیم....

 

ساعت
0

خداوند بی پایان است. و به همان میزان بزرگترین و اولین تجلی خدا نیز باید بی پایان باشد. و این تجلی بی پایان ، شهید امشب مولا علی بن ابی طالب است. 

در این باب به یک نمونه از احادیث نبوی در مدح مقام والای علوی اشاره میکنیم. اتفاقا این حدیث را منابع شیعه و اهل تسنن همگان از رسول خدا نقل کرده اند. مثل امالی شیخ صدوق و فتح الباری و مستدرک حاکم نیشابوری و مناقب خوارزمی و... همگان این حدیث بلند را از پیامبر نقل کرده اند....

 

ساعت
0

در تاریخ ولادت حضرت فاطمه علیهاالسلام در بین علماى اسلام اختلاف است. لکین در بین علماى امامیه مشهور است که آن حضرت در روز جمعه بیستم ماه جمادى الثانى سال پنجم بعثت تولد یافته است.

البته قول مخالفی هم پنج سال قبل از بعثت وجود دارد که مورد تایید نیست. (1).....

ساعت
0

سوال فوق یکی از پر جنجال ترین سوالاتی بوده که در طی 14 قرن همواره در بین علمای اهل تسنن و شیعه مورد بحث و گفتگو بوده است. طبیعتا عده ای این مطلب را پذیرفته اند و عده ای هم مخالفت کرده اند.

اکنون به بهانه ی شبهای قدر و سالروز شهادت سید مظلومان امیرمومنان سزاوار است که به این مطلب اشارتی نماییم...

ساعت
0

منابع روایی بسیاری خطبه ای را از پیامبر اسلام نقل کرده اند که آن حضرت این خطبه را در جمعه ی پایان ماه شعبان برای مردم بیان فرمودند. البته اگر نام آن را خطبه ی شعبانیه گذاشتند خوب است بدانیم که در این سخنرانی حتی یک کلمه هم درباره ی ماه شعبان سخن گفته نشده  و همه ی این خطبه درباره ی ماه مبارک رمضان  است ولی چون در آخر شعبان خوانده شد معروف به شعبانیه گردید....

ساعت
0

جناب حجه الاسلام والمسلمین شیخ جعفر تبریزی،  یادگار مرجع عالیقدر شیعه مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی،  در آستانه ی ماه مبارک رمضان و در جلسه ی هفتگی شبهای چهار شنبه  ضمن سخنرانی درباره ی شناخت شیعه و فضایل پیروان اهل بیت درباره ی لزوم تاسی از انوار اقدس امامان معصوم تاکید کرد.

 

این استاد حوزه گفت : ...

ساعت
0

حضرت مهدی عج در طول دوران امامت خویش خصوصا در دوران غیبت صغری نامه هایی را به واسطه ی نواب چهار گانه ی خود به افراد نوشتند که این نامه ها بعدا به (توقیعات) معروف گردید

نامه نگاری به افراد در سنت پیامبر عظیم الشان اسلام وجود داشته است . نمونه ی نامه های ....

 

ساعت
0

سالروز عید مبعث است. به همین مناسبت یادم آمد که یادی کنیم از اهل بیت پیامبر و صحابه ی با وفای ایشان که همه ی تلاش خود را به کار بستند تا احادیث آن حضرت را بدون کم و زیاد حفظ کنند و با وجود سختی ها به دست نسل آینده برسانند

آری کلماتی که هر کدامش دریایی از معارف الهیه بود. کلماتی که تمامش متصل به دریای وحی بود. و کجا دیگر مثل آن گوهر ها از زبانی بیرون می آید ؟!

ساعت
0

خلاصه ای از حضور و سخنرانی پژوهشگر و محقق عالی مقام، حجت الاسلام و المسلمین  استاد علی اکبر مهدی پور در جلسه ی هفتگی توسل ...

ساعت
0

السلام علیکما یا ولیی الله السلام علیکما یا حجتی الله السلام علیکما یا نوری الله فی ظلمات الارض:

شیخ علی زند قزوینی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت ماه رجب به عنوان یکی از  ماه های برگزیده دربین ماه های سال به تبیین برخی از فضیلتهای این ماه که در روایات آمده پرداختایشان در مقدمه ی سخنان خود به این نکته اشاره کردند که : ...

ساعت
0

چه کنیم تا گناهانمان در شب فطر آمرزیده شود؟!

روایات فراوانی به صورت متواتر از امامان اهل بیت در باب زیارت امام حسین علیه السلام وارد شده که بیان آن از این مجال خارج است . اما جالب اینجاست که شبها و روزهای فراوانی هم برای آن تعیین گردیده است که زیارت در این اوقات مهمتر میباشد. اما در بین این اوقات شب عید فطر که پایان ماه مبارک رمضان است جایگاهی ویژه دارد.

 

ساعت
0

یکی از نعمتهای خدا به ما این است که معمولا از باطن یکدیگر و گناهان همدیگر بی خبریم . و ستار بودن خداوند هم مزید بر علت است. از قضا اولیای خدا و در راس آنان امامان معصوم در پوشاندن عیب مردم بیشتر از همه به خداوند شباهت دارند. ...

ساعت
0

دو صوت زیبایی در هئیت آل یاسین قم1392

 1392/1/16

دريافت

 

1392/1/23

دريافت

ساعت
0

بدترین زمانها از دیدگاه امام زمان:
شکی نیست که زمان بسیار طولانی از ورود حضرت آدم ابوالبشر و مادر ما حوا ، به زمین میگذرد. تا جایی که هیچ کس حساب دقیق آن را ندارد. ولی از قراین و شواهد میشود فهمید که اجمالا ملیونها سال و یا حتی بیشتر از عمر بشر میگذرد. و چه فسادها که از روز اول تا کنون توسط بشر انجام نگرفته است. و بشر چه دورانهای انحطاط و انحرافی که ندیده است...
در این بین گاهی این سوال در ذهنها ایجاد میشود که بدترین زمانها و ادوار کدام است؟!
پاسخ این مطلب در بیان حضرت بقیه الله الاعظم آمده است . امام زمان - که علم به گذشته ها و آینده ها را از طرف خدا دارد- بیان میفرمایند که بدترین زمانها زمان ماست.
اتفاقا این مطلب بر کسی پوشیده نیست و همه میدانیم که در بدترین زمانها و پر فراز و نشیب ترین دورانها گرفتار شده ایم. دوران خطرناکی که گاه تشخیص مرز حق و باطل را بسیار سخت کرده است. اما چاره نیست و باید با توکل به خدا و استمداد از قرآن و بیانات اهل بیت از سیاه چال زمان غیبت به سلامت عبور کنیم.
در کتاب شریف کمال الدین ج 2 ص 486 باب ذکر التوقیعات الوارده و در بحار الانوار ج 53 ص 185 ، میخوانیم که امام زمان در یکی از توقیعات و نامه ها مینویسند:
( فان الزمان اصعب ما کان)
یعنی: (زمان ما سختترین زمانها نسبت به گذشته است).


ارادتمند : شیخ علی زند قزوینی. 

خلاصه ی درسهای پاسخ به شبهات کلامی و اعتقادی مطرح در رسانه ها

زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه بعداز نماز مغرب و عشا

مکان : قم، خیابان ارم، کوی مسجد سلماسی، مقابل مسجد سلماسی، مدرسه ی علمیه ی مرحوم آیت الله لنگرودی، مدرس 10

پایگاه اطلاع رسانی:

a-zand.ir

ساعت
0

فقیه و متکلم و عارف و حکیم و اصولی عصر مرحوم آیت الله شیخ محمد شاه آبادی - فرزند  ارشد مرحوم آیت الله العظمی میرزا محمد علی شاه آبادی - این عبارت را همواره در درس درباره ی امام عصر به کار میبرد.

ایشان همواره میفرمود:
( امام زمان سلطان عوالم الوجود است. زیرا هم در عالم ذر و هم در دنیا و هم در قبر و برزخ و قیامت و همه ی مراتب و عوالم ملکی و ملکوتی ، حاکمیت تکوینی و تشریعی با وجود مقدس بقیه الله الاعظم است...).

«شیخ علی زند قزوینی»

خلاصه ی درسهای پاسخ به شبهات کلامی و اعتقادی مطرح در رسانه ها

زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه بعداز نماز مغرب و عشا

مکان : قم، خیابان ارم، کوی مسجد سلماسی، مقابل مسجد سلماسی، مدرسه ی علمیه ی مرحوم آیت الله لنگرودی، مدرس 10

پایگاه اطلاع رسانی:

a-zand.ir

ساعت
0
ساعت
0

حضرت فاطمه ی معصومه بانوی کرامت دارای القاب و اوصافی هستند. نام ایشان فاطمه یا فاطمه ی کبیره است. امام باقر یا امام صادق نیز در عالم رویا به مرحوم سید محمود مرعشی والد مرجع تقلید آیت الله مرعشی نجفی حضرت معصومه را : (کریمه ) لقب دادند. 

به طور کلی، سه زیارت نامه برای حضرت معصومه علیهاالسلام ذکر شده که یکی از آن ها مشهور و دو تای دیگر غیر مشهور است. زیارت نامه ها در کتاب انوار المشعشعین نقل شده است.  اسامی و لقب هایی که برای حضرت معصومه در دو زیارت نامه غیر مشهور ذکر شده، به قرار ذیل است: طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بِرّه (نیکوکار)؛ رشیده (رشد یافته)؛ تقیّه (پرهیزگار)؛ رضیّه (خشنود از خدا)؛ مرضیّه (مورد رضایت خدا)؛ سیده طاهره (بانوی پاکیزه)؛ سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)؛ سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود از خدا و مورد رضای او)؛ سیدةُ نساءِ العالمین (سرور زنان عالم). هم چنین محدّثه و عابده از دیگر صفات و القابی است که برای حضرت معصومه علیهاالسلام عنوان شده است.

خلاصه حضرت معصومه نمادی از فضائل بی کران اهل بیت هستند.

شیخ علی زند قزوینی

ساعت
0

در ایام ورود حضرت معصومه به قم قرار داریم. به بیان خاطره ای در این باب از مرجع فقید شیعه آیت الله العظمی بهجت میپردازم که به حق جامع شریعت و طریقت بود.

در همین ایام شبی قرار بود منبر بروم. طبعا مطالعاتم درباره ی عظمت حضرت معصومه را جمع آوری کرده بودم تا در آن مجلس بیان کنم. از قضا صبح آن روز قبل از منبر مشرف شدم به حرم کریمه ی اهل بیت. و آیت الله بهجت را زیارت کردم که به حرم مشرف شده بودند جهت زیارت. بعد از اتمام نماز و زیارتشان خدمتشان رسیدم. و عرض کردم کرامت زنده و نقدی را بیان بفرمایید از دختر موسی بن جعفر تا در منبرم بیان کنم.

ایشان به رسم همیشگی تاملی کردند و فرمودند : اولین کرامت درک مقام و سفره ی معنوی ایشان است که بر همجوارانش پوشیده نیست و البته اهل معرفت بیش از دیگران آن را درک میکنند و قابل توصیف نیست. و دیگر اینکه این حوزه ی با عظمت و این بزرگان دین را که بر گرد خود جمع کرده چیز عادی نیست و نشانگر عظمت ایشان است چون تا قبل از ایشان فقط جدش امیر مومنان بود که چنین حلقه ی با عظمتی را در نجف اشرف بر گرد خود جمع کرده بود! و ایشان دومین این خاندان است که در آخر الزمان شمع این پروانه ها شده است!

این را فرمودند و عصا زنان در میان دوستدارانشان رفتند...

ساعت
0

خاتم انبیا فرمود :اَحَبُّكُمْ اِلَى اللّه ِ اَحْسَنُكُمْ اَخْلاقا؛

محبوب ترين شما در نزد خدا، خوش اخلاق ترين شماست.

(مجمع البيان، ج ۱۰، ص ۸۷)

 

یادگارش امام صادق نیز فرمود :اِنَّ مِمّا يُزَيِّنُ الاِْسْلامَ الاَْخْلاقُ الْحَسَنَةُ فيما بَيْنَ النّاسِ؛

 

خوش اخلاقى در بين مردم، زينت اسلام است.

(مشكاة الأنوار، ص ۴۲۲)

گمان میکنم همین کوتاه سخن بزرگترین پیام ها را برای مسلمانان و مومنان به همراه دارد.


شیخ علی زند قزوینی

 

ساعت
0

عَن رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:

در روایتی طولانی در فضیلت ماه رمضان، از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است:

«فَإِذَا كَانَتْ لَیلَةُ الْفِطْرِ وَ هِی تُسَمَّى لَیلَةَ الْجَوَائِزِ أَعْطَى اللَّهُ الْعَامِلینَ أَجْرَهُمْ بِغَیرِ حِسَابٍ» ؛و چون شب عید فطر-كه شب جوائز نام دارد- فرا رسد، خداوند پاداش عمل‏ كنندگان را بدون حساب و شمارش ببخشد.

 

«فَإِذَا كَانَتْ ...

ساعت
0

قطعا حضرت معصومه جزو ۳ نفر امام زادگانی هستند که دارای زیارت نامه ی مخصوصه و ماثوره از حجت خدا هستند‌. و این مطلب علاوه بر اینکه دلیلی بر عظمت مقام بی بی فاطمه ی معصومه هست ما را به تفکر در متن زیارت نامه ی ایشان میکند. چرا که امام معصوم آن هم عالم اهل بیت امام رضا این زیارت نامه را صادر کرده اند.

اما در فراز های این زیارت نامه یک دعا جلب نظر میکند. و آن هم این عبارت است که : (اللهم انی اسئلک ان تختم لی بالسعاده ) یعنی: خدایا از تو میخواهم که عاقبت کار مرا به سعادت ختم کنی.

قطعا عاقبت به خیری نعمت فوق العاده ای هست. ما در زندگی بسیاری از گذشتگان میبینیم که با وجود اینکه نمره داران کلاس دین داری بودند اما در پایان عاقبت به شر از دنیا رفتند.

مثلا در قرآن جریان بلعم باعورا را در سوره اعراف آیه ۱۷۵ میخوانیم که خداوند میفرماید ما به او آیاتبی و معجزات دادیم . اما در آخر چنان بی دین شد قران میفرماید : (مثله کمثل الکلب)  یعنی مثل سگ جان داد!

همچنین در جریان برصیصای عابد در سوره حشر ایه ی ۱۹ میخوانیم که او بلد از عمری عبادت متاسفانه پیرو شیطان شد و او را پرستش نمود.

نمونه ی دیگر زبیر است. زبیر کسیست که در جنگ های رسول خدا پا به پای مولا علی میجنگید. در شبی که وصیت نامه ی حضرت زهرا نوشته شد آن بانو درخواست کرد که زبیر هم زیر وصیت نامه را به عنوان شاهد امضا کند. این مقدار مورد اعتماد اهل بیت بود. اما در جنگ جمل مقابل مولا علی ایستاد و جانش را هم از دست داد!

اهمیت این دعا در زیارت نامه ی حضرت معصومه تا این حد است.

خدایا چنان کن سرانجام کار

تو خشنود باشی و ما رستگار

 

شیخ علی زند قزوینی

ساعت
0

زمانی که امام رضا(ع) 25 سال از عمر خود را پشت سر گذاشته بود، در روز اول ذیقعده سال 173 هجری حضرت معصومه در مدینه به دنیا آمد. عشق و علاقه امام رضا(ع) به خواهرش همواره در کلامشان دیده می‌شد تا جایی که پس از آنکه مامون عباسی در سال 200 هجری قمری، با نامه‌ها و پیام‌های بسیار، حضرت رضا(ع) را به خراسان دعوت کرد، امام هشتم نامه‌ای خطاب به خواهر گرامی‌اش، حضرت فاطمه معصومه(س)نوشت و آن را به دست یکی از غلامانش به مدینه فرستاد. غلام خود را به مدینه رساند و نامه امام(ع) را به حضرت معصومه(س)داد. آن حضرت پس از خواندن نامه برادر، خود را آماده سفر کرد. حضرت فاطمه معصومه  پس از یک سال تحمل دوری، برای دیدار حضرت رضا(ع) در سال 201 هجری قمری از مدینه به همراه تنی چند از برادران و برادرزادگان خویش خارج شد 

 

 هنگامی که ایشان شهر مدینه را به قصد دیدار برادر در خراسان ترک کرد و به شهر ساوه رسید، بیمار شد. وقتی خبر ورود آن بانوی والا به آل سعد رسید، همگی به اتفاق به استقبال رفتند تا ایشان را به قم دعوت کنند. در میان آنها، موسی بن خزرج به کاروان حضرت معصومه(س)رسید و زمام شتر آن حضرت را گرفت و به طرف قم آورد. روز 23 ربیع الاول سال 201 هجری قمری، کجاوه حضرت فاطمه معصومه(س)در میان شور و هیجان مردم قم به این سرزمین وارد شد. موسی بن خزرج، آن حضرت را در منزل خود جای داد و با کمال افتخار از آن بانو پذیرایی کرد. البته ایشان تنها هفده روز در قید حیات بود و سپس دیده از جهان فرو بست. 

 

 در تاریخ آمده است که وقتی پیکر مطهر حضرت معصومه(س)آماده شد، قمی‌ها در مورد اینکه چه کسی وارد قبر شود، به بحث و مشورت پرداختند. ناگاه از طرف صحرا دو سوار نقاب‌دار پیدا شدند. همین که نزدیک رسیدند، از مرکب خود پیاده شدند و بر جنازه حضرت نماز گزاردند. سپس داخل سرداب شدند و جنازه را دفن کردند. آن گاه بیرون آمدند و رفتند و کسی نفهمید آنها چه کسانی بودند. سپس موسی بن خزرج، سایبانی بر سر قبر برافراشت تا هنگامی که حضرت زینب، دختر امام جواد(ع) وارد قم شد و گنبدی بر فراز آن مزار پاک بنا کرد. 

 

 درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه(س)، روایات فراوانی از پیشوایان معصوم رسیده است. از جمله هنگامی که یکی از محدثان به قم به نام سعد به محضر امام رضا(ع) شرف‌یاب شد، حضرت خطاب به او فرمود: ای سعد! از ما نزد شما قبری است. سعد گفت: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر را می‌فرمایید؟ امام پاسخ داد: آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق او آگاه باشد، بهشت از آنِ اوست. 

انچه مهم است اینکه زیارت قبر حضرت معصومه این همه ثواب دارد ان هم قید کرده اند ‌که اگر با معرفت باشد والاتر است. معلوم‌ میشود شان بی بی بسیار بالاست و قابل بحث نیست.

در این زمینه اهل تحقیق مراجعه کنید به روایات کتاب المزار.

شیخ علی زند قزوینی

ساعت
0

در ایام شهادت حضرت حمزه قرار داریم. یکی از ده ها فضیلت حضرت حمزه سید الشهدا عموی پیامبر که در روایات ذکر شده زیارت نامه ی خاصه ی آن حضرت است. که این مطلب نشانگر وجاهت خاص حضرت حمزه هست که برای ایشان زیارت نامه ای خاص بیان شده است. متن زیارت نامه را مرور میکنیم:

 

السَّلامُ عَلیْک یا عَمَّ رَسُولِ الله وَخَیْرَ الشُّهداءِ؛ «سلام بر تو، ای عموی رسول خدا(ص)، درود بر تو اى برترین شهیدان».

السَّلامُ عَلیْک یا اَسَدَ اللهِ وَاَسَدَ رَسُولِه؛ «سلام بر تو ای شیر خدا و شیر پیامبرش».

اَشهَدُ اَنَّک قَدْ جاهَدتَ فی اللهِ حَقَّ جهادِه وَنَصَحْتَ لِلّهِ وَلِرَسُولِه؛ «گواهى مى دهم که تو در راه خدا جهاد کردى؛ آن گونه که حق جهاد بود و خیرخواهى کردى براى خدا و رسولش».

وَجُدتَ بِنَفْسِک وَطَلَبْتَ ما عَنْدَاللهِ وَرَغِبْتَ فِیما وَعَدَاللهِ؛ «تو فداکارى و ازخودگذشتگى کردى و آنچه نزد خدا بود خواستى و به آنچه نزد اوست رغبت نشان دادى».

دراین هنگام، باید روى به قبله ایستاد و دو رکعت نماز زیارت خواند. سپس به قبر نزدیک شد و گفت:

اللّهمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَاهل بیتهِ؛ «پروردگارا بر محمد و اهل بیت او درود بفرست».

اللّهمَّ اِنّی تَعَرَّضْتُ لِرَحْمَتِک بِلُزُومِی لِقَبْرِ عَمِّ نَبِیِّک(ص)، لِیُجِیرَنِی مِنْ نِقْمَتِ فِی یَوْمٍ تَکثُرُ فِیهِ الأصْواتُ وَتَشْغَلُ کلُّ نَفْسٍ بِما قَدَّمَتْ وَتُجَادِلُ عَنْ نَفْسِها؛ «پروردگارا! من با پیوستن به قبر عموى پیامبرت به رحمت تو چنگ زدم. تا اینکه پناهم دهد، از رنج و سختى و عذاب آن روزی که فریادها بسیار است و هرکس به خود و آنچه پیش فرستاده سرگرم بوده، با خود در ستیز است».

فَإنْ تَرْحَمْنِی الْیَوْمَ فَلا خَوفٌ عَلَیَّ وَلا حُزْنٌ؛ «پس اگر امروز بر من ترحم کنى، نه مى ترسم و نه غمگین خواهم بود».

وَ إن تُعَاقِبْ فَمَولیً لَهُ القُدْرَهُ عَلَی عَبْدِهِ؛ «و اگر کیفرم دهی و مجازاتم کنى، تو مولایى و بر بنده ات قدرت دارى».

وَلا تُخَیِّبْنی بَعْدَ الیَوْمِ وَلاتَصْرِفْنی بِغَیْرِ حاجَتِی؛ «بنابراین، از امروز به بعد ناامیدم نگردان و مرا حاجت روانشده برمگردان».

فَقَد لَصِقْتُ بِقَبْرِ عَمِّ نَبِیِّک وَتَقَرَّبْتُ بِهِ اِلَیک ابْتِغاءَ مَرْضَاتِک وَرَجآءَ رَحْمَتِک؛ «بدون شک با نزدیک شدن به قبر عموى پیامبرت و نزدیکى به او، در جست وجوى رضاى تو هستم و به رحمت تو امید دارم».

فَتَقَبَّلْ مِنِّی وَعُدْ بَحِلمِک عَلَی جَهْلِی وَ بَرَأْفَتِک عَلَی جَنایهِ نَفْسِی فَقَدْ عَظُمَ جُرْمِی؛ «پس از من بپذیر، و با بردبارى ات از نادانى ام درگذر، و با مهربانى ات از گناهم چشم بپوش؛ زیرا خطا و لغزشم بسیار است».

وَما اَخافُ أنْ تَظْلمَنی ولکنْ أخافُ سُوءَ الحساب فانْظُرْ الْیَومَ تَقَلُّبِی عَلَی قَبرِ عَمِّ نَبِیِّک؛

«البته از اینکه بر من ستم روا دارى نمى ترسم، بلکه از بدحسابى خودم در هراسم. پس امروز دگرگونى حالم را بر قبر عموى پیامبرت بنگر».

فَبِهِما فُکنَّی مِنَ النّارِ وَلاتُخَیِّبْ سَعْیِی وَلا یَهُونَنَّ عَلَیْک ابْتِهالِی وَلاتَحْجُبَنَّ عَنْک صَوتِی وَلا تَقْلِبْنِی بِغَیْرِ حَوائِجی؛ «و به سبب گرامیداشت آن دو بزرگوار، از آتش دوزخم برهان، و در سعى و کوشش نا امیدم مساز. کارى کن که ناله و زارى ام به درگاهت بى مقدار و کم ارزش نباشد. صدایم از تو محجوب نشود، و مرا حاجت روانشده بازنگردان».

یا غِیاثَ کلِّ مَکرُوبٍ وَمَحْزُونٍ وَیا مُفَرِّجاً عَنِ الْمَلْهُوفِ الْحَیْرانِ الْغَرِیقِ الْمُشرِفِ عَلَی الْهَلَکهِ؛ «اى فریادرس هر گرفتار غم دیده! اى گشایش دهنده ی هر دادخواه سرگردان غریق شده ی مشرف به هلاکت».

فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَانظُرْ اِلَیَّ نَظْرَهً لا اَشقی بَعْدَها اَبَداً وَارْحَمْ تَضَرُّعِی وَعَبْرَتِی وَانْفِرادِی؛ «درود فرست بر محمد و آل محمد و به من بنگر؛ نگریستنى که پس ازآن هرگز شقاوت و بدبختى نباشد و ترحم نما بر زارى ام و اشکم و تنهایى ام».

فَقَدْ رَجَوْتُ رِضاک وَتَحَرَّیْتُ الخَیْرَ الَّذی لایُعْطِیهِ اَحَدٌ سِواک فَلا تَرُدَّ اَمَلِی؛ «به یقین که رضا و خشنودى تو را امیدوارم و به خیرى از سوى تو دل بسته ام که جز خودت کسى آن را نمى بخشد. پس آرزویم را برآورده ساز».

این زیارت نامه را مرحوم علامه ی مجلسی نقل کرده است. 

(محمدباقر مجلسی، بحارالأنوار، ج97، ص220.)

امیدوارم درس غیرت و شجاعت و شهادت را از عموی پیامبر سرلوحه ی کار خود قرار دهیم.

شیخ علی زند قزوینی

ساعت
0

در این مطلب حرفی نیست که امام سجاد علیه السلام امام زینب کبری است. جالب اینکه امام سجاد مقام علمی جناب زینب را مورد امضا قرار داده است. در داستان اسارت، زینب به همراهی امیران وارد کوفه شد و همه میدانیم که در آنجا به سخنرانی پرداخت و در بحث سرزنش آمیز خود کوفیان را جدا مورد شماتت خویش قرار داد و همچنان گرم سخن بود که امام سجاد علیه السلام

سخن اورا قطع و چنین فرمود:

«انت بحمد الله عالمه بلا معلمه فهمه غیر مفهمه»

عمه جان ساکت باش تو بحمد الله زن دانشمندی هستی که رنج مدرسه و معلم را نچشیده ای و فهمیده ای هستی که دیگران به تو فهم و درایت نیاموختند و... 

و این خود نشان می دهد که زینب زنی ملهم به الهامات ربانی و علمش از نوع علم لدنی بود. 

آری، اگر زینب بدون دانایی و معارف لازم بود هرگز نمی توانست مورد مشورت امامان قرار گیرد و یا در مسیر حرکت هدفدارانه خود با چنان درایت رایت و خبرگی به پیش رود و یا چنان عظمتی را از خود بروز دهد.

پس این آیه را در ایام ولادت زینب دختر مولا علی ترنم میکنیم:

الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا.

شیخ علی زند قزوینی 

ساعت
0

ماه مبارک رمضان و ماه مهمانی پروردگار و ماه نزول قران و ماه استغفار و توبه به سرعت سپری شد و هم اکنون در جمعه ی آخر ماه مبارک رمضان قرار داریم. حدیثی نورانی را اقبال الاعمال از وجود مقدس پیامبر خدا نقل کرده مربوط به امروز که اتفاقا مرحوم شیخ عباس قمی نیز آن را در مفاتیح ذکر کرده است.

 

شیخ صدوق از جابر بن عبد الله انصارى روایت کرده‏ اند که گفت:

 

رفتم به خدمت حضرت رسول صلى الله علیه و آله و سلم در جمعه آخر ماه رمضان چون نظر آن حضرت بر من افتاد فرمود که اى جابر این آخر جمعه‏ اى است از ماه رمضان پس آن را وداع کن و بگو:

 

اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیَامِنَا إِیَّاهُ فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِی مَرْحُوما وَ لا تَجْعَلْنِی مَحْرُوما

 

خدايا اين ماه را آخرين بار روزه ما در ماه رمضان قرار مده،اگر قرار داده‏ اى پس مرا رحمت شده بدار،نه محروم‏ از رحمت.

 

پس به درستى که هر که این دعا را در این روز بخواند به دو خصلت نیکو ظفر می ‏یابد:

۱. یا رسیدن به ماه رمضان آینده

 ۲. و یا به آمرزش خدا و رسیدن به رحمت بی انتهای او. 

 

خدایا این دعا را با امید به فضل و رحمتت میخوانیم...

شیخ علی زند قزوینی

1 2 صفحه بعد

img